Viimeisimmät tiedotteet

Tiedotteet
Tuloerot väestöryhmien välillä ovat kohtuuttoman isot PDF Tulosta Sähköposti

Tiedote1.5.2014

 

Kansanedustaja Jukka Gustafsson(sd.) toivoo, että SDP ottaa Seinäjoen puoluekokouksessa selvän askeleen, piirun tai kaksi vasemmalle.

-Se tarkoittaa toimintaa - vahvan valtion ja julkisen sektorin kehittämistä.  Kaikki ei voi olla kaupan, vahva julkinen sektori takaa kaikille palvelut ja turvan. Markkinatalouden ohjaaminen, oikeudenmukainen tulonjako, työelämän kehittäminen, heikompien kansalaisryhminen puolustaminen mm. vammaiset ja vanhukset.

Gustafsson otti puheessaan esille THL:n tuoreen tutkimuksen.
-Yli miljoona suomalaista on rahantarpeen vuoksi tinkinyt ruoasta, lääkkeistä ja lääkärissäkäynneistä. Erot väestöryhmien välillä ovat kohtuuttoman isot.

Tulevaan SDP:n puoluekokoukseen on valmisteltu monia aloitteita sisältävä, Kasvu alkaa perheestä-niminen perhepoliittinen ohjelma.

-Perheille suunnattu kotiapu romutettiin 90-luvun leikkauksilla. Kotiapua tulisi pystyä tarjoamaan n. 40 000 lapsiperheelle nykyisen 9 000 lapsiperheen lisäksi. Lisärahaa ei varmaan helposti löydy, toteaa Gustafsson.

-Huostaanottoihin ja ns. raskaaseen lastensuojeluun menee rahaa yli 900 miljoonaa euroa.  Vähemmällä päästäisiin ennalta ehkäisevässä hoitotyössä.

Kansanedustaja Jukka Gustafsson puhui Vappuna Ylöjärvellä, Urjalan työväentalon 100-vuotisjuhlassa ja Kangasalan Suoraman työväentalolla.