Viimeisimmät tiedotteet

Tiedotteet
Gustafsson tukee ministeri Ihalaisen II-asteen koulutuksen kehittämisajatuksia PDF Tulosta Sähköposti

Tiedote 26.1.2014
 
 
Gustafsson tukee ministeri Ihalaisen II-asteen koulutuksen kehittämisajatuksia
 
- Sivistysvaliokunnan kokoomuslaisen puheenjohtaja Vahasalon toivoisi jo heräävän tähän päivään puhuttaessa toisen asteen koulutuksen yhteistyöstä, muistuttaa ex-opetusministeri Jukka Gustafsson.
 
Vahasalo arvosteli Taloussanomissa ja Verkkouutisissa työministeri Ihalaisen Educan messuilla esittämää ajatusta siitä, että toisella asteella voitaisiin toimia tiiviimmässä yhteistyössä niin tilojen, opettajien kuin oppisisällönkin suhteen.
 
- Vahasalo syyttää Ihalaista "väärästä visiosta". Muistutan Vahasaloa vain siitä tässä yhteydessä, että jo nyt monet eturivin lukiot ja ammatilliset oppilaitokset tekevät hyvää yhteistyötä kaksois- ja kolmoistutkintojen suorittamisen mahdollistamiseksi nuorille.
 
- Mielestäni hyvä ammatti-ja yleissivistys on se pohja, jolla tulevaisuudessa pärjätään. Lukiota ja ammatillista koulutusta tulee jatkossakin kehittää erillään, mutta turhaa blokkiutumista on syytä välttää. Siitä hinnan maksavat sekä opiskelijat, että myöhemmin heidän tulevat työnantajansa.
 
-On valitettavaa, että osa kokoomuslaisista saa aina näppylöitä kun muistutetaan jo nykyisten lakien edellyttävän lukion ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä. Hyvä, että työministeri jaksaa siitä muistuttaa. Vahasalonkin pitäisikin mieluummin kehua Ihalaista eikä hyökätä olemattomin perustein hänen kimppuunsa. Niukkuuden aikana on järkevää tehdä yhteistyötä sille luonnollisissa kohdissa. Rahaa kannattaa esimerkiksi seinien sijaan laittaa mieluummin opetuksen laatuun.
 
Jukka Gustafsson
Kansanedustaja 050-5113038