Blogi
Nuoruuteni yliopistot
Blogi
Kirjoittanut Administrator   
12.03.2014 09:01

Julkaistu Demokraatti-lehdessä 12.3.2014


Tänä päivänä on hyödyllistä perehtyä venäläisen ihmisen sielunmaisemaan.  Yhden ikkunan - ei
kaikkein edustavinta - avaa kirjailija Maksim Gorki.   Kulkuri Peskov törmää 1880-luvun Venäjällä juoppoihin poliiseihin, taikauskoisiin talonpoikiin, varasteleviin virkamiehiin - tapaa harkittua laiskuutta.  Varastelevat virkamiehet ja poliitikot.  Mistä heitä aina vaan riittää ja riittää?


Minun nuoruuteni yliopistoihin ei kuulunut niin rajua elämää, mutta kirjaklassikko sai minut pohtimaan ”nuoruuteni yliopistoja”.

Yksi sellainen ”yliopisto” on ollut puolue SDP ja toiminta sen järjestöaktiivina, kansanedustajana ja ministerinäkin.  Valmistauduin huolellisesti ensimmäisiin puoluekokouksiin.  Kirjoitin puheenvuoroni ajatuksella ja hyvin tosissani, unohtamatta aatteellista ja ideologista soihtua.

 

Myöhemmin erityinen mielenkiintoni on koskenut ohjelmatyötä; työelämää, sosiaalipolitiikkaa, sivistystä, kulttuuria ja hyvinvointivaltiota.

Puoluekokousta voi käyttää myös omien päämäärien ja asioiden ajamiseen.  Kirjoitin Teiskon Työväenyhsityksen puoluekokousaloitteen vuorotteluvapaajärjestelmän toteuttamiseksi Suomessa.  Puoluehallitus ja kokous hyväksyivät aloitteen.  Seuraavaksi oli paimennettava asia hallitusohjelmaan.  Se onnistui. 

Työministeri Liisa Jaakonsaari esitteli vuorotteluvapaalain eduskunnalle ja kutsui lakia ”Lex Gustafssoniksi”.

Hyvä me!

Lue lisää...