Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /var/www/fs1/1/jukkagus/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /var/www/fs1/1/jukkagus/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /var/www/fs1/1/jukkagus/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Viimeisimmät artikkelit

Hallituksen eväät on loppu!!

Metalli 195
1/2010

Suomi elää vaikeaa talous- ja työllisyyskriisiä. Nyt jos koskaan pitäisi olla virkeä ja voimakastahtoinen hallitus maassa. - Mutta mitä vielä. Pääministeri on siirtymässä muihin hommiin. Työministeri Sinnemäki on kiinnostuneempi kettutarhojen 20.000 työpaikan lopettamisesta kuin aktiivisesta työvoimapolitiikasta. Ministeri Thors on poistamassa työvoimapalvelulaista saatavuusharkinnan eli suomalaisen työttömän sijasta tärkeämpää on saada halvempi ulkomaalainen työntekijä Suomeen.

Kuka vielä sanoo etteikö puolueilla ole eroa!!??

Aivan kuten 1990-luvun laman aikana niin porvarihallitus onnistuu sössimään maan asiat. Mutta suurten omaisuuksien ja pääomatulojen saajat ovat päässeet kuin koirat veräjästä. Tuloerot ovat kasvaneet. Ja kuten tutkijat ovat todenneet laskun ovat maksaneet nuoret ja työttömät!!

Aivan uunituore tieto on paljastava. Työttömyyden kasvulla ei ole ollut juuri mitään vaikutusta porvarihallituksen työvoimapolitiikkaan. Työvoimapolitiikan aktiivitoimissa olevien määrä väheni (..luit oikein) sekä vuonna 2008 että 2009. Kuluvana vuonna sentään määrän on arvioitu kasvavan kymmenisen prosenttia. Tarve olisi moninkertainen.

OECD:n työllisyysraportissa arvioidaan - ei siis missään SDP:n työryhmässä - että vuosina 2008-2010 vain Belgia lisäsi työvoimapolitiikan aktiivitoiminen rahoitusta vähemmän kuin Suomi.

Kuka vielä sanoo ettei puolueilla ole eroa!!??

HALLITUS EI KIINNOSTUNUT SUOMALAISESTA TYÖTTÖMÄSTÄ

Käsittelen tällä hetkellä työelämävaliokunnassa hallituksen esitystä, jossa esitetään luovuttavaksi työvoiman saatavuusharkinnassta. Asia koskee ns. kolmansista maista tulevia työntekijöitä, siis EU:n ulkopuolelta. Toistaiseksi työvoima- ja elinkeinotoimistojen on annettava lausunto , josta selviää onko suomalaisia työntekijöitä saatavissa ao. tehtäviin. Jos hallituksen esitys menee läpi niin jatkossa ei enää tarvita.

Hallituohjelmaan kirjoitettiin kolme vuotta sitten linjaus, jota ei tässä työllisyystilanteessa olisi missään tapauksessa saanut totetuttaa. Työttömiä ja lomautettuja on maassamme lähes 400.000, eikä tilanne kovin nopeasti muutu. On vastuutonta juuri viedä väkisin lakia, joka on vastoin Suomalaisen työttömän etua. Tässäkin hallitus ajaa työnantajien etua tavoitteena saada halpatyövoimaa suomeen. Kielitaidoton työntekijä on kovin heikoilla etujensa valvomisessa.

Tulen tekemään kaikkeni, jotta lakia ei tässä tilanteessa hyväksyttäisi!

Kuka vielä sanoo, ettei puolueilla ole eroa!!??

LAKKO-OIKEUTEEN EI PIDÄ KAJOTA

AKT:n ja ahtaajien lakko oli mielenkiintoinen ilmapuntari. Lakon tavoite oli tärkeä - Suomessa ei ole hääppönen rtisanomisturva työntekijöillä! Toisin on johtajilla, jotka olivat lakkoa tuomitsemassa. Firmojen johtajilla oma irtisanomisturva on miljoona euroa ja ylikin. Että silleen!

Muutama vuosi sitten paperityönantaja pani pystyyn TYÖSULUN. Palkanmaksu lopetettiin paperiliittolaisilta!!!! Työsulku kesti seitsämän viikkoa. Vahingot laskettiin miljardeissa euroissa. Nyt AKT:n lakon haitat lasketaan olevan n.200 milj. euroa, ja porvarillinen media ei ole muistavinaan työnantajien KOVIA OTTEITA laisinkaan. Vanhanenkatainen (porv.) vaativat avainryhmien lakkojen rajoittamista, kieltämistä.

Näin "unohdettiin" porvarillisessa mediassa se että lakossa on aina kaksi osapuolta. Luotan siihen että jatkossakin ratkaisu löytyy ilman että laillisia lakkoja kielletään. Mutta näyttää siltä, että tässäkin asiassa on puolueilla eroja.

EK:n, elinkeinoielämän puolue on kokoomuskepu- ja ay-väen puolue, SDP.

Jukka Gustafsson
Sos.dem. ed. ryhmän varapj.